Foto’s sportdag 3 juni

nummer 10 mei 2015

Dalton ontwikkelingen
Maandagmiddag 11 mei vindt onze tweede teamscholing plaats. Het team is ingedeeld in dalton ontwikkelings groepen. (DOP groepen). Iedere DOP groep werkt gedurende het scholingstraject een daltonthema uit voor de groepen 1 tot en met 8, zodat we aan het eind van het traject mooie uitgewerkte thema`s binnen de school hebben weggezet. Op onze website onder de button Dalton kunt u de laatste daltonontwikkelingen lezen.

Vrije dag
In de nieuwsbrief van afgelopen februari staat het vakantierooster 2015-2016 weergegeven. Onderaan het rooster staat dat vrijdag 15 juli een vrijde dag is. Deze vrije dag vervalt voor alle SKOLO scholen.

Stichting Culturele Basisvorming Losser
Groep 2 brengt maandag 18 mei een bezoek aan Erve Kraegsenberg. Dit bezoek heeft alles te maken met de koffer van meneer Jan.
Groep 3 brengt woensdag 27 mei een bezoek aan De Bleek. Dit in het kader van het project `Hait a heurt`. De kinderen zullen worden ontvangen door de vrouw van de bleekwachter.

De vakantie Bieb komt er weer aan
Kinderen zie in de zomervakantie niet of weinig lezen vallen al snel 1 á 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling, blijkt uit onderzoek. Blijven lezen in de zomervakantie is daarom belangrijk. Dit kan heel goed met de Vakantie Bieb-app van de bibliotheek. Deze zomer komen er meer jeugdtitels dan ooit. Voor ieder kind vanaf 6 jaar is er wat leuks te vinden. Vanaf 1 juni is de vakantie-app beschikbaar. Voor meer informatie zie ook de site www.vakantiebieb.nl

Nieuwe schoolshirts
De nieuwe schoolshirts zijn inmiddels besteld. Tijdens de avondvierdaagse kunnen alle leerlingen het nieuwe blauwe `Wegwijzershirt` aan!

Groep 8
Voor groep 8 is na de CITO eindtoets een drukke periode aangebroken:
De groep heeft het leerzame VOMOL project gevolgd. (Veilig Omgaan Met Opvallende Landbouwvoertuigen). Op donderdag 30 april heeft groep 8 meegedaan aan het spel JP Sirkelslag, georganiseerd door het jongerenpastoraat Losser. De voorbereidingen voor de eindmusical, die op 30 juni opgevoerd zal worden, zijn al in volle gang. En..het driedaagse schoolkamp naar Buurse staat voor de deur. We wensen alle leerlingen alvast fijne dagen toe!

 

Vomol

Het VOMOL project groep 8

School activiteiten
Ieder schooljaar worden er aan het eind weer tal van activiteiten georganiseerd. In de onderstaande agenda staan ze genoteerd. Wilt u de data goed in de gaten houden, zodat er met name met de extra vrije momenten niets mis kan gaan?

U ontvangt binnenkort specifieke informatie van de verschillende werkgroepen over: de avondvierdaagse   ( 10-13 juni), de sportdag (3 juni) , het schoolreisje voor de groepen 1 tot en met 6 (18 juni) én de Amsterdamreis die groep 7 op 17 juni zal maken.

Agenda

 13 mei  Teamdag: alle leerlingen vrij.
 14 en 15 mei  Alle leerlingen vrij i.v.m. Hemelvaart.
 18 mei  Groep 2 Erve Kraegsenberg
 18 mei  MR vergadering
 20 mei  Annie M.G. Schmidt dag. (aandacht in de groepen)
 20-21-22 mei Kamp groep 8
 25 mei  Vrij i.v.m. Pinksteren
 27 mei  Groep 3 naar De Bleek
 27 mei  Bijeenkomst leerlingenraad
 1 of 2 juni  Skeelerclinic groep 4
 3 juni  Sportdag groepen 1 t/m 8
 8 juni  Middag vrij voor alle leerlingen i.v.m. een groot werkmoment team.

Namens het team,

Els Bos